26.4.2013

Hyi hitsiläinen!

vas.kuva: www.rainbow.fi
oik.kuva: www.makuja.fi

Ajattelin tänään tehdä joka aamuisen kaurapuuroni. Heitin desin hiutaleita lautaselle ja kaadoin vedet sekaan. Huomasin lautasen reunalla jonkun ruskean pienen parin millin mittasen pökälee, mutta aattelin, että se on vaan joku roska ja pyyhkäsin sen pois lautaselta. Pistin ruoan kypsymään mikroon ja odottelin mikron vieressä, kun huomasin, että pöydällä kävelee semmosia ihmeellisiä ruskeita ötököitä. Vilkasin huvikseen sen kaurahiutalelootan (kuva vasemmalla) sisälle ja sehän kuhisi semmosia ällöttäviä otuksia.

Mun on pakko myöntää, että mulla on pienimuotonen ötökkäkammo ja ihan pienikin ötökkä aiheuttaaa mussa kananlihat ja sydämentykytykset. Pienestä asti ollut niin, enkä edes tiedä mistä peräsin tämmönen ötökkäkammo.

Noh, aikani kateltua, kun niitä öttiäisi käveli pitkin sisäreunoja, ulkoreunojen väleissä ja hiutaleiden seassa päätin viskata koko lootan muovipussiin ja sulkea sen tiukasti. Lueskelin netistä, mitä ne toukat voisi olla ja ilmeisesti semmonen ötökkä ku riisihärö. Hyi hemmetti! Googlesta löyty tommonen kuvakin. Just tollasi ällötyksiä oli se koko hiutaleloota täynnä.

Huomasin netissä ohjeitakin, miten tulisi toimia. Keräsin kaapista kaikki avatut pakkaukset (varsinkin jauho) ja heitin ne muovipusseihin. Avaamattomat pakkaukset, esim. basmatiariisipussi, heitin pakkaseen. Yhteensä jouduin viemään roskikseen neljä muovipussillista kaikenlaista. Harmitti kun meni riisiäkin ihan jumalattomasti roskiin..

Imuroin, desifioin ja pesin rätillä ne hyllyt, mutta uskonpa silti, että niitä toukkia on tuolla jossain vielä. Aamupuuro vaihtui sitten rahkaan :(

Tossa on vielä linkki, kun joku toinenkin löysi samoja toukkia joskus ostamastaan tuotteesta:
http://www.makuja.fi/artikkelit/1632213/ajankohtaista/avaamaton-riisipaketti-kuhisi-otokoita-nain-vastaa-lidl/

Onko kukaan muu huomannut koskaan huomannut vastaavia öttiöitä omissa hiutaleissaan, jauhoissaan tms?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti